skip to Main Content
WK-limieten Kromowidjojo, De Waard En Toussaint

WK-limieten Kromowidjojo, De Waard en Toussaint

Tijdens de Swim Cup in Den Haag hebben Ranomi Kromowidjojo, Maaike de Waard en Kira Toussaint een limiet gezwommen voor het wereldkampioenschap van komende zomer in het Zuid-Koreaanse Gwangju. 

‘Kromo’ deed dat op de 100 meter vrije slag die gewonnen werd door Femke Heemskerk. De Waard en Toussaint klokten de richttijd op de 50 meter rugslag. Schoolslagspecialist Arno Kamminga miste de limiet nipt op de 100 meter.

In een rechtstreeks duel met Heemskerk (53,52) zwom Kromowidjojo in 54,13 naar de tweede plaats op de 100 meter vrije slag – limiet 54,15 – in het Hofbad. ,,Ik heb mijn eigen race gezwommen en het ging een stuk beter dan gisteren in de series. Er zat meer lengte in mijn slag. Ik heb lang geen wedstrijd meer gehad en reageer sterk op dit soort prikkels.’’ Heemskerk – die al een limiet op het koninginnennummer op zak had – sprak van een ‘goede race’. ,,Het was iets behoudender. In Eindhoven hoop ik mijn energie helemaal kwijt te kunnen.’’

De Waard was ‘blij verrast’ dat ze de limiet (28,05) in de series (27,90) en finale (27,85) zwom. ,,Ik merkte al op de honderd meter dat het lekker ging. Nu was het nog een baantje korter.’’ Dat het in de ochtendfinale iets sneller ging maakte geen verschil. ,,Normaal gaat het in de ochtend wat moeizamer, maar hier kennelijk niet.’’ Toussaint had twee weken geleden ook al een limiet op de 100 meter rugslag gezwommen.

Kamminga ging bewust wat harder in de eerste baan. ,,Terug is altijd al heel snel, maar het is nog vroeg in het seizoen. Komend  weekeinde in Eindhoven zijn er weer twee kansen.’’

Back To Top