skip to Main Content

Swim Cups Den Haag en Eindhoven in april, ochtendfinales in Den Haag

De Nederlandse zwemmers kijken nu al uit naar de Swim Cups, die van 4-7 april in Den Haag en van 12-14 april in Eindhoven worden gehouden. De Swim Cup in Den Haag wordt bijzonder, omdat daar de finales in de ochtend worden gezwommen.

De organisatie van de Swim Cup in Den Haag heeft besloten om de finales in de ochtend af te werken, om de deelnemende topzwemmers de mogelijkheid te geven om in aanloop naar de Olympische Spelen in 2020 een keer te oefenen met vroege finales. Tijdens de Spelen in Tokio worden de finales gezwommen tussen 10.30 en 12.30 uur (lokale tijd).

Hoofdcoach Marcel Wouda is er erg blij mee. ‘’Als staf en zwemmers proberen we altijd het verschil te maken met de details, dus ik vind dit een heel goed idee. Vanaf het moment dat we wisten dat de finales in Tokio in de ochtend konden worden gehouden, zijn we ermee bezig om onze zwemmers ook op die tijden op hun best te laten presteren.’’

De meeste topzwemmers zullen in Den Haag zeker één of twee finales zwemmen, voordat ze naar Eindhoven afreizen voor de volgende Swim Cup. De Swim Cup in Eindhoven is het einde van de eerste kwalificatieperiode voor de wereldkampioenschappen in Gwangju. Daarna gaat een tweede periode in voor de startplaatsen die dan nog beschikbaar zijn.

Back To Top