skip to Main Content
Ranomi Cup Levert 18.800 Euro Voor Unicef Op

Ranomi Cup levert 18.800 euro voor Unicef op

Unicef ambassadeur ‘beduusd’

Den Haag, 8 april 2018 – Op de slotdag van de Swim Cup in het Haagse Hofbad werd Unicef ambassadeur Ranomi Kromowidjojo verrast met een vette cheque van 18.800 euro voor Unicef. De Olympisch kampioene was ‘beduusd’ over zoveel geld dat ruim 400 kinderen bij elkaar hadden gezwommen tijdens de Ranomi Cup. “Wat hebben jullie kinderen hard gezwommen en waanzinnig veel geld opgehaald. Ik dank alle zwemmertjes, maar ook coaches, papa’s en mama’s en wens jullie super veel succes met jullie wedstrijden vandaag’.

“Wow, wat ben ik blij”

‘Kromo’ is al een aantal jaar ambassadeur van Unicef en sinds vorig jaar naamgever van de Ranomi Cup. Deze wedstrijd werd gezwommen tijdens de pauze van de Swim Cup in Den Haag. Kromowidjojo: “Zoveel enthousiasme van de nieuwe generatie zwemmers vind ik echt superleuk. Ik adviseer de kinderen altijd hard te trainen en te zwemmen, maar vooral veel plezier te hebben.” De zwemster was blij met zoveel geld voor Unicef: “Daar kunnen we in ontwikkelingslanden heel veel goed werk voor doen, wow wat ben ik daar blij mee”.

Record

In 2017 werd er met de Ranomi Cup nog 12.500 euro opgehaald. Dit jaar gingen de kinderen daar ruim overheen. Djelaysa Buunk van De Zeeuwse Kust overhandigde Ranomi een speciaal vest. De Zeeuwse club haalde maar liefst 2.338 euro op. Aqua Novio uit Nijmegen scoorde als als club incl. een mooie sponsorbijdrage 3.279 euro. Daan de Jongh regelde in zijn eentje een bedrag van 1.265 euro voor Unicef.

De Swim Cup kent dit weekend talloze hoogtepunten. Diverse toppers zwommen EK limieten en Kira Toussaint (100 rug) en Arno Kamminga (200 school) zwommen op vrijdag zelfs een Nederlands record uit de boeken. Het prestigieuze zwemtoernooi werd dit jaar voor de 2e keer door de KNZB aan Den Haag toegewezen.

Back To Top