skip to Main Content

Kennismakingsles para-zwemmen (zondag 15 december, 13:00-14:00)

In de 2e week van september heeft in Londen het Wereldkampioenschap para-zwemmen plaatsgevonden. Een geweldig mondiaal evenement waarbij Nederlandse paralympische sporters al jaren laten zien met de top mee te kunnen draaien. Om er ook in de toekomst voor te zorgen dat de Nederlands paralympische zwemploeg succesvol blijft is de KNZB in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, lokale verenigingen en het Friendship Sport Center op zoek naar nieuw talent. Vind jij het leuk om kennis te maken met de zwemsport?

Schrijf je dan als para-sporter in voor de kennismakingsles para-zwemmen die tijdens de Swim Cup Amsterdam op 15 december wordt georganiseerd en raak met een bezoek aan de finale sessie geïnspireerd door succesvolle Paralympisch sporters Liesette Bruinsma, Marc Evers en Chantalle Zijderveld.

Inschrijven voor deze activiteit *

*Voor deelname aan de kennismakingsles para-zwemmen zijn 20 plaatsen beschikbaar

Jeugdsport in Amsterdam (vrijdag 13 december, 20:00-21:30)

De jeugdsport in Amsterdam staat voor talloze uitdagingen. Om als vereniging letterlijk het hoofd boven water te houden dient de zwemsport te concurreren met populaire urban sports en andere vormen van ongebonden sporten. Hoe kun je als Amsterdamse zwemvereniging omgang met deze huidige trends en ontwikkelingen en het sportaanbod met voldoende FUN elementen aanpassen aan de huidige tijd?

Tijdens de expertmeeting voor alle Amsterdamse zwemverenigingen gaat de KNZB in samenwerking met een goede gespreksleider in op de mogelijkheden om zwemmen als jeugdsport (tot 10 jaar) weer van nieuwe initiatieven te voorzien (wie de jeugd heeft, heeft de toekomst).

Inschrijven voor deze activiteit

 

Expertmeeting rondom thema ‘LHBTI verenigingen in de zwemsport  (zaterdag 14 december, 19:30-20:00)

Op 3 augustus nam de KNZB met verschillende sportbonden deel aan de Canal Parade 2019 op de Amsterdamse grachten. Hiermee laat de zwembond zien dat iedereen zich vrij moet voelen om in verenigingsverband te zwemmen. De KNZB staat voor de uitdaging om haar regelgeving aan te passen zodat er beter toegang kan worden geboden aan LHBTI verenigingen binnen de zwemsport.

De KNZB gaat in een besloten expertmeeting met LHBTI-verenigingen uit Amsterdam en experts uit de sport in gesprek over hoe dit kan worden vormgeven.

Inschrijven voor deze activiteit

 

Open Amsterdams Kampioenschap (zaterdag 14 december, 13:00-15:00)

In de Amsterdamse zwembaden is er veel aanloop van enthousiaste volwassenen die hun zwemtechniek willen verbeteren. Initiatieven zoals MijnZwemCoach en Personal Swimming van de oud Amsterdamse topzwemmers Bas van Velthoven en Sebastiaan Verschuren, het studentenzwemmen in Amsterdam maar ook de triatlon afdeling van de Dolfijn bloeien als nooit tevoren.

Na de ochtendsessies van zaterdag 14 december organiseert de KNZB in samenwerking met Personal Swimming en triatlonvereniging de Dolfijn een ludiek Open Amsterdams Kampioenschap waarbij sportief zwemmende Amsterdammers, zonder KNZB licentie, de mogelijkheden krijgen om over een afstand van 50 of 100 meter aan een echte zwemrace in een top accommodatie mee te doen.

Inschrijving binnenkort beschikbaar

 

Clinic diplomazwemmers uit Amsterdam (vrijdag 13 december, 13:00-15:00)

Een groot aantal kinderen zwemmen af in Amsterdamse zwembaden. Helaas betekend het behalen van een B of C diploma voor veel kinderen vaak een direct afscheid van de zwemsport. Om de zwemvaardigheid van deze jongste Amsterdammers verder te vergroten en hen te enthousiasmeren voor de zwemsport wordt er een inspirerende clinic door oud Amsterdamse zwemtoppers georganiseerd. Amsterdamse kinderen die in de afgelopen 2 jaar in het Sloterparkbad hun zwemdiploma hebben behaald kunnen deelnemen.

Met de organisatie van clinic’s wil de organisatie van de Swim Cup Amsterdam diploma-zwemmers inspireren om in de zwemsport actief te blijven. Daarbij willen we verenigingen de mogelijkheid bieden om deze kinderen een aanbod te doen om binnen de vereniging uitgebreid(er) kennis te laten maken met de zwemsport.

 

Bijscholing trainers Wedstrijdzwemmen 3 of gelijkwaardig (zaterdag 14 december, 13:00-16:00)

De zwemsport in Amsterdam levert sinds jaar en dag talloze talenten aan de nationale selecties. Om het niveau van zwemtrainers te vergroten wordt tijdens de Swim Cup Amsterdam een extra bijscholing voor alle trainers / coaches Wedstrijdzwemmen 3 of gelijkwaardig aangeboden. Stephan Lokhorst, talentcoach opleidingscentrum Eindhoven, verzorgt het onderwerp Zwemskills. Onder zwemskills worden verstaan: starten en keren, belangrijke skills die op een 100m meer dan de helft van het race-resultaat bepalen. Hoe haal je als trainer en sporter het maximale uit deze zwemskills? Stephan bespreekt de trackstart en het borstcrawlkeerpunt. Deelnemers aan de bijeenkomst krijgen de mogelijkheid om de finalesessie van 14 december gratis te bezoeken.

Inschrijven voor deze activiteit

Back To Top