skip to Main Content

Kennismakingsles para-zwemmen (zondag 15 december, 13:00-14:00)

In de 2e week van september heeft in Londen het Wereldkampioenschap para-zwemmen plaatsgevonden. Een geweldig mondiaal evenement waarbij Nederlandse paralympische sporters al jaren laten zien met de top mee te kunnen draaien. Om er ook in de toekomst voor te zorgen dat de Nederlands paralympische zwemploeg succesvol blijft is de KNZB in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, lokale verenigingen en het Friendship Sport Center op zoek naar nieuw talent. Vind jij het leuk om kennis te maken met de zwemsport?

Schrijf je dan als para-sporter in voor de kennismakingsles para-zwemmen die tijdens de Swim Cup Amsterdam op 15 december wordt georganiseerd en raak met een bezoek aan de finale sessie geïnspireerd door succesvolle Paralympisch sporters Liesette Bruinsma, Marc Evers en Chantalle Zijderveld.

Inschrijven voor deze activiteit *

*Voor deelname aan de kennismakingsles para-zwemmen zijn 20 plaatsen beschikbaar

Jeugdsport in Amsterdam à Keep Youngsters Involved

Datum: vrijdag 13 december 20.00-21.30

Tijdens de expertmeeting voor Amsterdamse zwemverenigingen gaat de KNZB samen met een gespreksleider in op hoe jongeren tegenwoordig betrokken blijven bij de zwemsport. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om de jeugdparticipatie binnen verenigingen naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast mogen de deelnemers van de workshop gratis naar de finale van de Swim Cup Amsterdam op vrijdag 13 december!

Inschrijven voor deze activiteit

 

Expertmeeting rondom thema ‘LHBTI verenigingen in de zwemsport’

Datum: zaterdag 14 december 19.30-21.00

Een van de side-events van de Swim Cup Amsterdam is de expertmeeting over LHBTI. De workshop wordt verzorgd door Pride & Sports, de organisatie die samen met de KNZB en veertien andere bonden ook meevoer tijdens de Canal Parade 2019. Het doel van de workshop is het verbinden, vertegenwoordigen, samenwerken en zichtbaar maken van de aanbieders van LHBTI sporten. De workshop staat gepland op zaterdag 14 december, voorafgaand krijgt u de mogelijkheid om de finales van de Swim Cup te bekijken.

Inschrijven voor deze activiteit

 

Open Amsterdams Kampioenschap (zaterdag 14 december, 13:00-15:00)

In de Amsterdamse zwembaden is er veel aanloop van enthousiaste volwassenen die hun zwemtechniek willen verbeteren. Initiatieven zoals MijnZwemCoach en Personal Swimming van de oud Amsterdamse topzwemmers Bas van Velthoven en Sebastiaan Verschuren, het studentenzwemmen in Amsterdam maar ook de triatlon afdeling van de Dolfijn bloeien als nooit tevoren.

Na de ochtendsessies van zaterdag 14 december organiseert de KNZB in samenwerking met Personal Swimming en triatlonvereniging de Dolfijn een ludiek Open Amsterdams Kampioenschap waarbij sportief zwemmende Amsterdammers, zonder KNZB licentie, de mogelijkheden krijgen om over een afstand van 50 of 100 meter aan een echte zwemrace in een top accommodatie mee te doen.

Uitslag – 2019-12-14=Amsterdam-AOK2019-uitslag_verenigingen.pdf

Groepsfoto na afloop van het Open Amsterdams Kampioenschap 2019

Clinic diplomazwemmers uit Amsterdam (vrijdag 13 december, 13:00-15:00)

Een groot aantal kinderen zwemmen af in Amsterdamse zwembaden. Helaas betekend het behalen van een B of C diploma voor veel kinderen vaak een direct afscheid van de zwemsport. Om de zwemvaardigheid van deze jongste Amsterdammers verder te vergroten en hen te enthousiasmeren voor de zwemsport wordt er een inspirerende clinic door oud Amsterdamse zwemtoppers georganiseerd. Amsterdamse kinderen die in de afgelopen 2 jaar in het Sloterparkbad hun zwemdiploma hebben behaald kunnen deelnemen.

Met de organisatie van clinic’s wil de organisatie van de Swim Cup Amsterdam diploma-zwemmers inspireren om in de zwemsport actief te blijven. Daarbij willen we verenigingen de mogelijkheid bieden om deze kinderen een aanbod te doen om binnen de vereniging uitgebreid(er) kennis te laten maken met de zwemsport.

 

Bijscholing trainers Wedstrijdzwemmen 3 of gelijkwaardig (zaterdag 14 december, 13:00-16:00)

De zwemsport in Amsterdam levert sinds jaar en dag talloze talenten aan de nationale selecties. Om het niveau van zwemtrainers te vergroten wordt tijdens de Swim Cup Amsterdam een extra bijscholing voor alle trainers / coaches Wedstrijdzwemmen 3 of gelijkwaardig aangeboden. Stephan Lokhorst, talentcoach opleidingscentrum Eindhoven, verzorgt het onderwerp Zwemskills. Onder zwemskills worden verstaan: starten en keren, belangrijke skills die op een 100m meer dan de helft van het race-resultaat bepalen. Hoe haal je als trainer en sporter het maximale uit deze zwemskills? Stephan bespreekt de trackstart en het borstcrawlkeerpunt. Deelnemers aan de bijeenkomst krijgen de mogelijkheid om de finalesessie van 14 december gratis te bezoeken.

Inschrijven voor deze activiteit

Back To Top