skip to Main Content
14e Swim Cup Amsterdam 2019

De Swim Cup Amsterdam is een jaarlijks terugkerende internationale zwemwedstrijd, in het Sloterparkbad in Amsterdam. Door het vaak sterkere deelnemersveld dan bij de Nederlandse kampioenschappen wordt deze wedstrijd als kwalificatietoernooi gebruikt voor de grote internationale toernooien zoals EK’s, WK’s en Olympische Spelen. De Swim Cup Amsterdam wordt in het kader van de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen 2020 georganiseerd op de lange baan.

De Nederlandse zwemtop maakt in voorbereiding op de Olympische Spelen zijn opwachting bij de Swim Cup in Amsterdam. Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Marrit Steenbergen, Maaike de Waard en Kyle Stolk verschijnen onder anderen aan de start bij het evenement dat van 13 tot en met 15 december op de kalender staat.

In december 2019 wordt de Swim Cup voor de 14e keer georganiseerd. De gemeente Amsterdam, zwemvereniging de Dolfijn en het High Performance Center van de KNZB verdienen daarbij een zwemevenement met allure; de komende jaren wil de organisatie wederom volop inzetten op tribunes, entertainment in het bad en mooie side events voor jeugd, talentvolle clubzwemmers en studenten.

Back To Top